Godalkanje

Godalkanje je namenjeno godalni igri, pri čemer je poudarek na slednji, torej igri. Dopolnjuje in nadgrajuje znanje, pridobljeno v glasbeni šoli ali s samoizobrazbo.

Ustanovitelj Bojan Cvetrežnik  in strokovna sodelavka Barja Drnovšek  bosta otroke popeljala v svet do različnih glasbenih zvrsti in načinov učenja glasbe, ki niso nujno povezani z notnim črtovjem.

Primerno za vse godalce od 2. – 4. razreda glasbene šole.

Skupinske delavnice Godalkanja potekajo v okviru festivala Romanica Antiqua že deveto leto zapored. Mentor bo letos Bojan Cvetrežnik. Ker se ena generacija Godalkarjev priključuje produkcijam na višji zahtevnostni ravni, je letos še posebno primeren čas, da se priključite novi udeleženci.

Spoznavali bomo otrokom atraktivne viže z željo, da bodo utrdile tehnično stabilnost, občutek za pulz, samozavest pri nastopanju ter veselje do igranja. Učili se bomo tehnike izvajanja spremljav s sledenjem zapisanemu akordičnemu vodilu. Upamo, da nam bo lepo vreme omogočilo tem več igre v bližnjem parku ali na ulicah. Če imate pomisleke ali strahove, se lahko obrnete na nas ali na tiste, ki so strah imeli prejšnja leta, pa ga ne poznajo več.

Zaradi visokih cen nastanitvenih kapacitet nismo uspeli pridobiti ugodnega skupinskega bivanja za udeležence Godalkanja, ki bi vključevalo tudi pedagoško spremstvo. V dogovoru z mentorjema Bojanom in Barjo smo se odločili, da pet dnevne delavnice ne izvedemo. Bo pa letošnje  Godalkanje izvedeno z zaključnim nastopom 30.6.2023 na vrtu Savinja v Laškem ob 19.00.